jo1

Mercè Rocadembosch

✉  mrokins@yahoo.es  faceboook  twitter  instagram  blog

“Em fascina la imatge: el disseny, la fotografia, la il·lustració, l’art…  M’apassionen especialment els universos que hi ha amagats al darrera: els processos, les idees, la creativitat, les emocions, la voluntat comunicativa, el sentit estètic, el crític i el de l’humor”.

DISSENY

La meva trajectòria està vinculada a la comunicació visual, especialment a la comunicació corporativa (tant en l’àmbit cultural i institucional com en l’empresarial) desenvolupant feines de disseny gràfic, direcció d’art, copy, fotografia i il·lustració.

He format part de l’equip d’alguns estudis de Barcelona per períodes llargs, com Zona Comunicació i Natural, on he tingut la oportunitat de treballar per clients com: La Universitat Oberta de Catalunya UOC, el FAD, Tallers Oberts (Jornades de Portes Obertes als tallers dels artistes de Barcelona), La Fundació i Comunicació Gràfica, El Museu del Vi, Acció (la Generalitat de Catalunya), Turisme de Catalunya, els Ajuntaments de Barcelona, Terrassa i Igualada, Goodyear, Swach, Gustavo Gili, Planeta DeAgostini, Promopress…

Entenc el disseny com un mitjà per donar personalitat i valor a la marca del client. Cada nou projecte l’enfoco amb la màxima implicació ja sigui petit o gran.

PERSONAL

He estat col·laboradora del grup Papermind, el qual ha realitzat exposicions, tallers i 25 números de la revista amb el mateix nom (premiada amb dos Laus el 2009); articulista d’opinió a espaifotografic.cat i membre del XFAD (associació del FAD). A més, des del 2008, formem equip amb la fotògrafa Montse Argerich desenvolupant projectes que barregen disseny, fotografia i experimentació (mim). Per altra banda, al bloc mrokins.blogspot.com exploro altres camins més personals que combinen imatge amb petits relats. També m’he interessat per la gestió cultural; i a més del Graduat Superior en Disseny Gràfic atorgat per l’Escola Elisava; també tinc el Certificat de Professionalitat de Dinamització, Programació i Desenvolupament d’Accions Culturals.

Paral·lelament, he realitzat exposicions fotogràfiques i instal·lacions efímeres, tant individuals com col·lectives. En són exemples: “La Vídua Negra”, “4 Sobre 4”, “Mosaic Sensazione”, “Metàfores Visual”, “Sàvia Vellesa”, “El Formiguer”… presentades en diferents festivals i espais expositius com: El BAC (Festival d’Art Contemporani de Barcelona), al Show Room Bisazza Profesional, el festival Temps de Flors de Girona, la Sala Patalarga de Manlleu, Sala d’Art Mil·lenari de Vic, Kovent.0

Agraïments i col·laboracions> Montse Argerich (sensibilitat en estat pur. Fotografia tallers oberts), Juan Cardosa (bomba de rellotgeria en estat perpetu de creació), Jacint Lluch (el guia), Zona comunicació (la ruta), Jordina Tió i Mercè Serra (bon cop de falç), Xavier Faraudo (el ojo que todo lo ve), Carles Murillo i Sara Santos (saben más de lo que cuentan), Albert Codina (rizando el rizo) // Eduard Crispi (fotografia NCB), Emili Padrós (fotografia linguamón).